Mogelijkheden HortiMaX CX500 nog verder uitgebreid

Tijdens de Horti Fair van 2012 werd de HortiMaX CX500 geïntroduceerd als ‘de nieuwe standaard in greenhouse technology’. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 100 systemen verkocht. HortiMaX ontwikkelde een nieuwe versie met nog meer mogelijkheden.

Dé nieuwe standaard
Met de kreet ‘de nieuwe standaard op gebied van adaptive greenhouse technology’ claimt HortiMaX de nieuwste standaard met de nieuwste technologie. Toepassing van ‘Nederlandse’ tuinbouw techniek in het buitenland blijkt vaak geen succes omdat de techniek niet aansluit bij de klimatologische omstandigheden, het kennisniveau of de cultuur van de gebruiker. Ieder klimaat en ieder land kent een eigen optimale oplossing. Met dit inzicht is de HortiMaX CX500 ontwikkeld. Het is dé standaard: aanpasbaar, uitbreidbaar, eenvoudig en groeit mee met de kennis en ervaring van de tuinder. De introductie werd genomineerd  voor de Innovation Award tijdens de Horti Fair van 2012. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 100 systemen verkocht.

Verrassend
Joost Veenman, productmanager klimaat en energie van HortiMaX over de HortiMaX CX500: “Aanvankelijk is het systeem bedoeld voor de buitenlandse midtech markt. Daarvoor hebben we de CX500 in meer dan 10 verschillende buitenlandse talen beschikbaar. En dat begint goed te lopen. Maar het is verrassend om te zien dat juist ook telers in de Benelux zeer geïnteresseerd zijn om (vaak oude) klimaatcomputers te vervangen. Het feit dat ze alleen maar betalen voor de functionaliteit die ze afnemen, speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Bovendien is het meestal niet nodig om het bestaande  weerstation en andere sensoren te vervangen. En verder is deze nieuwe computer natuurlijk helemaal technisch up-to-date.”

Een stevige doorontwikkeling
HortiMaX bracht onlangs een grote nieuwe versie uit van de HortiMaX CX500. Veenman vervolgt: “de mogelijkheden zijn nu nog groter. Gedurende het jaar zijn er diverse regelingen uitgebreid en toegevoegd. Met het Easy Update Systeem kunnen alle gebruikers hier kosteloos gebruik van maken. Er zijn nu geen limieten meer op het aantal aan te sturen onderdelen. De enige beperking is de maximale hoeveelheid input en output dat aangesloten kan worden. Hoe deze inputs en outputs worden verdeeld is aan de dealer. Zo kunnen ook grote projecten  met meer dan 40 afdelingen geautomatiseerd worden. Dat is een ongekende prestatie voor een klimaatcomputer in deze prijsklasse.”

Uitbouwen succes
Joep van den Bosch, algemeen directeur van HortiMaX, ziet een grote toekomst voor de CX500: “Niet alleen is deze computer het eerste jaar goed verkocht, maar alle wijzigingen worden zeer positief ontvangen. Zo hebben we de CX500 uitgebreid met mogelijkheden voor onbeperkte data opslag door koppeling met Synopta 3, zoals dat ook het geval is bij de grotere broer, de MultiMa. Onze dealers zijn erg enthousiast over de CX500 aangezien ze volledig autonoom kunnen opereren. Dealers kunnen zelf de klantspecifieke software configureren, de prijs berekenen en in bedrijf stellen. Met een standaard artikel toch klantspecifieke oplossing bieden dat is wat men erg aanspreekt. In het verdere succes hebben wij het volste vertrouwen.”

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico