Verlengde samenwerkingsovereenkomst Duijvestijn Tomaten en HortiMaX

Afgelopen week tekenden Duijvestijn Tomaten en HortiMaX een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van de automatisering van het nieuwe kasproject. De succesvolle samenwerking van de afgelopen jaren wordt daarmee gecontinueerd. Duijvestijn Tomaten is één van de koplopers in de Nederlandse tuinbouwsector onder glas op het gebied van duurzaam telen. Met HortiMaX als preferred supplier zetten beide partijen zich verder in voor innovaties in de tuinbouw en een nog duurzamere en gezondere wereld.

Samenwerken met een missie
Duijvestijn Tomaten bestaat al vijftig jaar en heeft een belangrijke missie. De gehele teelt van de tomaten willen we zo duurzaam mogelijk laten geschieden. “Ooit is dat aardgas een keer op”, vertelt Ted Duijvestijn, één van de gebroeders Duijvestijn. Maar ook klimaatproblemen spelen een belangrijke rol. Ted vervolgt: “Wij krijgen steeds meer vragen van consumenten over onze manier van produceren. Daarop willen wij, samen met onze leveranciers, actief op inspelen. De samenwerkingsovereenkomst met HortiMaX sluit daar op aan”.

Koploper blijven
Duijvestijn Tomaten behoort met hun aardwarmteproject tot de koplopers van de Nederlandse tuinbouwsector op het gebied van duurzaamheid. De hoeveelheid energie per tomaat is inmiddels gehalveerd. Met het nieuwe kasproject van Duijvestijn moet die hoeveelheid energie verder afnemen. De nieuwe hoogwaardige technologische ontwikkeling van de kas vergt ook een andere manier van klimaatsturing. Samen met HortiMaX worden deze klimaatsturingen ontwikkeld op basis van het huidige MultiMa systeem.

Preferred supplier
HortiMaX is voor komende 3 jaren weer preferred supplier voor Duijvestijn Tomaten. De innovatieve software wordt samen met Duijvestijn ontwikkeld op het HortiMaX MultiMa systeem. De nieuwe kennis en producten die voortkomen uit de ontwikkeling zullen na een bepaalde tijd ook beschikbaar komen voor andere kwekers en projecten.
 

Upcoming events

BEURZEN

2018

SIVAL 
16-18 januari
Angers, France

IPM Essen
23-26 januari
Essen, Germany

Fruit Logistica
7-9 februari
Berlin, Germany

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem, The Netherlands

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI, The Netherlands