Praktijkbezoek R&D afdeling bij RedStar

Afgelopen week bezocht de afdeling Product Development van HortiMaX de firma Red Star. Na in de ochtend een bezoek te hebben gebracht aan het verpakkingscentrum in Maasland werd de nieuwste locatie, de Ultra Clima kas van Red Star in Dinteloord bekeken.

Modernste technieken
De Ultra Clima kas van Red Star is uitgerust met de modernste technieken. Deze speciale kas heeft geen traditionele luchtramen meer. Buitenlucht wordt geforceerd via slurven binnen gebracht. 478 ventilatoren zorgen voor een optimaal klimaat. Alle klimaat- en watersturingen worden met de HortiMaX MultiMa geregeld. Met Synopta kan de kweker alles snel overzien. Op basis van de klantwensen is er een aantal speciale sturingen gemaakt  zodat alles goed op elkaar aansluit.

Andere teeltstrategie
Diffuus glas zorgt voor optimale licht doordringing. Tijdens het bezoek werd duidelijk dat het hier een unieke kas betreft waar een compleet andere teeltstrategie nodig is om de planten in balans te houden. De continue luchtstroom van de slurven naar boven zorgt voor veel extra verdamping van de plant. Een HortiMaX ProDrain houdt dit bij en stuurt de watergift bij. Door de grote verdamping is vaak extra water noodzakelijk. In de winter zorgt de assimilatieverlichting voor een nog hogere verdamping. De plant maakt als het ware 2 dagen in 1.

Onder de indruk
Het project is nog slechts 10 hectare groot en de volgende fases staan gepland. Een indrukwekkend project dat gebouwd is op groei. Zo is de corridor met een breed betonpad met inductieleidingen hierop voorbereid. En er is een heus verkeersplein waarlangs stromen met karren tomaten zelf langsrijden. Deze tomaten snelweg wordt uiteindelijk een kilometer lang. Ook de energievoorziening is indrukwekkend. Niet alleen omdat er de grootste buffertank van Nederland staat maar ook de grote WKK installatie sprak tot de verbeelding.

Het praktijkbezoek op de Fudinto locatie werd door HortiMaX ervaren als nuttig, leerzaam en interessant.
 

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico