Prayon en HortiMaX werken samen aan betere irrigatie!

Met een wereldwijde omzet van  815 miljoen euro sluit het Belgische Prayon een samenwerkingsverband met het Nederlandse HortiMaX. Beide bedrijven voeren de komende maanden internationale projecten uit om met behulp van de HortiMaX IrrigatieChecker de werking van de nieuwe  meststoffen Monoammoniumfosfaat (MAP) en Monokaliumfosfaat (MKP) Hortipray® Anticalc van Prayon aan te tonen.

Werking van Anticalc
De basis voor de samenwerking betreft de meststoffen met Hortipray® Anticalc label van Prayon. Anticalc voorkomt afzettingen van kalk en sommige fosfaten in irrigatieleidingen. Het vermindert de kans op verstoppingen, ongelijke irrigatie en voorkomt bacterievorming. Het betekent tevens dat leidingen langer mee gaan. Dat is goed nieuws voor iedere teler. Kurt Verhelst, Business Development manager van de Horticulture Divisie van Prayon: “Een nieuwe meststof is natuurlijk prima, maar hoe toon je dat nu aan door middel van bewijsvoering. De HortiMaX IrrigatieChecker was de tool die we zochten om die betere werking aan te tonen“.

Internationale projecten
Op dit moment wordt gezocht naar projecten in landen die bekend staan om de hardheid van hun water. Er lopen gesprekken in landen als Polen, Turkije, Mexico en Spanje. Het doel van een project is om in een periode van 2 maanden verschillende metingen te maken tussen een afdeling van een kas met ‘traditionele’ meststoffen en een afdeling met Hortipray® Anticalc. Door de resultaten met elkaar te vergelijken worden de voordelen van Anticalc aangetoond.


Foto: Kurt Verhelst van Prayon (rechts) en Ad de Koning (links), Director of Research & Development van HortiMaX, tekenen het samenwerkingscontract.

Complementair
Michiel Suurmond, productmanager Water en Voeding van HortiMaX: "Meststoffen en automatisering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast dat wij in dezelfde landen opereren, vullen Prayon en HortiMaX elkaar goed aan. Het gaat om het totale systeem. We moeten hier integraal naar kijken, dan pas komen er innovaties”. Zowel Prayon als HortiMaX dragen bij aan een betere irrigatie en het efficiënter gebruik van water en meststoffen, een hot topic binnen de internationale tuinbouw.

 

Upcoming events

BEURZEN

2018

SIVAL 
16-18 januari
Angers, France

IPM Essen
23-26 januari
Essen, Germany

Fruit Logistica
7-9 februari
Berlin, Germany

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem, The Netherlands

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI, The Netherlands