Dé standaard voor adaptive greenhouse technologie: de HortiMaX CX500

De eerste tuinbouw procescomputer die volledig op maat gemaakt wordt

Toepassing van ‘Nederlandse’ tuinbouw techniek in het buitenland blijkt vaak geen succes omdat de techniek niet aansluit bij de klimatologische omstandigheden, het kennisniveau of de cultuur van de gebruiker. Ieder klimaat en ieder land kent een eigen optimale oplossing. Met dit inzicht is de HortiMaX CX500 ontwikkeld. Het is dé standaard op gebied van adaptive greenhouse technologie: aanpasbaar, uitbreidbaar, eenvoudig en groeit mee met de kennis en ervaring van de tuinder.

Op maat meegroeien
Huidige tuinbouw proces computers zijn óf heel erg gespecialiseerd en beperkt in functionaliteit óf ze zijn te uitgebreid en daarmee ingewikkeld. Vaak koopt de teler standaardfunctionaliteit die hij niet gebruikt. Bij de HortiMaX CX500 bepaalt de klant zelf wat hij nodig heeft en waarvoor hij betaalt. En veranderen zijn omstandigheden waardoor meer functionaliteit benodigd is, dan groeit de HortiMaX CX500 eenvoudig mee. De teler heeft daardoor een flexibele en betaalbare oplossing in handen en behoeft niet bij een wijziging van zijn bedrijf andere apparatuur aan te schaffen.

Geïntegreerde technologie
Veel van de technologie en de functionaliteit die ooit door HortiMaX is ontwikkeld is verenigd in de HortiMaX CX500. De HortiMaX CX500 bevat geïntegreerde technologie voor zowel water-, klimaat en energie gerelateerde processen. Het stuurt dus niet alleen het klimaat, maar regelt ook zaken als de watergift, het beheert een buffer of een ketel, etc. De teler bepaalt echter zelf welke functionaliteit hij daarvan wil gebruiken. Instellingen die hij niet nodig heeft worden uitgeschakeld.

Gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en flexibel
Bij het op maat maken van de HortiMaX CX500 staat de kas en de teelt centraal. Afhankelijk van de teelt en de lokale omstandigheden wordt besproken welke functionaliteit van belang is (door aan- en uitzetten). Door middel van eenvoudig ‘slepen’ (drag & drop) wordt een configuratie van de oplossing samengesteld. Handmatige werkzaamheden en het invullen van allerlei formulieren behoren nu tot het verleden. Tijdens het configureren wordt het systeem aan het kennisniveau van de gebruiker, de teelt, de taal en klimaatzone aangepast. Een intelligente gebruikersinterface zorgt ervoor dat de teler alleen die zaken ziet die voor hem en zijn bedrijfsvoering van belang zijn. Met de Synopta software is de HortiMaX CX500 eenvoudig uit te breiden met nog meer mogelijkheden in presentatie en analyse van teeltgegevens.

Klaar voor de toekomst
50 Jaar internationale ervaring gecombineerd met hedendaagse IT-technologie is de basis van de HortiMaX CX500. Dit heeft geresulteerd in een universele computer die eenvoudig voor iedere situatie op maat gemaakt kan worden en met dezelfde eenvoud uitgebreid kan worden als de kas of kasinstallatie of de teelt van de gebruiker daar om vraagt.

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico