HortiMaX helpt Mexicaanse tuinders

HortiMaX doet het anders. Daar waar concurrenten vestigingen openen en verkopers stationeren kiest HortiMaX voor het begeleiden van klanten. De Mexicaanse tuinbouw ontwikkelt zich in rap tempo en kiest steeds vaker voor meer geavanceerde oplossingen welke hogere rendementen kunnen opleveren. De juiste inzet en gebruik van deze oplossingen is van doorslaggevend belang in de realisatie van deze rendementen. Sinds begin maart is Bram Vanthoor voor HortiMaX actief in Mexico.

Bram is opgeleid aan de Wageningen Universiteit en kan daardoor de juiste kennis koppelen aan de wensen van de tuinder zodat tuinbouwprojecten worden ontwikkeld die goed zijn aangepast aan de locale Mexicaanse condities. Tijdens het ontwerpproces van een kas wordt namelijk al een groot deel van het toekomstige succes bepaald.

Automatisering van kasprocessen is relatief nieuw in Mexico en daarom hebben veel klanten vragen over de software om de kas te besturen. Bram ondersteunt deze tuinders om alles uit regelcomputers en watergeefinstallaties te halen met het doel: een stijgende productie in combinatie met afnemende kosten. Dus een beter rendement. HortiMaX weet als geen ander dat een goede bediening van de software veel invloed heeft op het financiële resultaat van een kas. Verder ondersteunt Bram de tuinders bij controle en onderhoudswerkzaamheden. Op deze wijze geeft HortiMaX invulling aan haar beleid dat voor eerstelijns hulp en uitvoerende werkzaamheden lokale partijen ingeschakeld worden en hoogwaardige kennis wordt ingebracht door hoogopgeleide HortiMaX medewerkers ter plaatse. Verder is er een magazijn met reserve onderdelen in centraal Mexico zodat klanten in noodgevallen snel geholpen kunnen worden. 

Saul Villalobos, de operationeel manager van“Finka” – een vooraanstaand bedrijf op het Agropark Querétaro in Mexico - zegt over de aanwezigheid van HortiMaX in Mexico: “Service en support is het allerbelangrijkst in Mexico. Tuinders willen graag weten hoe ze hun kas met klimaatinstallaties het beste kunnen ontwerpen. HortiMaX luistert naar ons, denkt mee en komt met verbeteringen. Verder ondersteunen ze ons tijdens de teelt zodat het klimaat, de irrigatie en de arbeid optimaal gestuurd kan worden. Dit hele plaatje vult HortiMaX perfect in”.

Bram presenteert 17 juni zijn 4-jarig promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit. In dit onderzoek is een rekenmethode ontwikkeld dat voor ieder klimaat de beste kas mogelijk maakt . Deze methode wordt ook wel “De Adaptieve Kas” genoemd omdat de kas aan de lokale klimaat en economische condities wordt aangepast. Deze kennis is met name van belang voor opkomende landen met verschillende klimaatgebieden zoals Mexico. 

HortiMaX Growing Solutions
Santiago de Querétaro, México 

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico