HortiMaX MultiMa Series II, versie 5.2 enthousiast ontvangen

Nieuwe HortiMaX MultiMa Series II, versie 5.2 geschikt voor wereldwijde toepassing

De MultiMa is niet alleen de meest geavanceerde klimaatcomputer die HortiMaX levert, MultiMa is ook al jarenlang toonaangevend in de tuinbouw. De flexibiliteit van het systeem is ongeëvenaard. In combinatie met HortiMaX Synopta is de bediening zeer gebruikersvriendelijk en biedt het de tuinders wereldwijd ruimschoots de mogelijkheden om meer dan een beter rendement te halen.

Software versie 5.2 is nieuwe stap in kasbesturing. 
Klantervaringen en –wensen, nieuwe technologie, nieuwe inzichten in het telen?…allemaal reden om met een nieuwe versie op de markt te komen. En dan ga je niet over een nacht ijs. Op basis van de MultiMa Series II hardware is vernieuwde software functionaliteit beschikbaar gekomen om uw wensen op het gebied van watergift, ventilatie, koeling en energie besparing te kunnen vervullen.

Zo is er een uitgebreide en vernieuwde watergift, teeltoptimalisatie door slimme PAR regelingen en flexibele Pad & Fan regelingen en optimale ventilatie door vernieuwde raamstandregelingen. Maar daarmee doen we de nieuwe versie tekort..het document ‘ Nieuw in HortiMaX MultiMa Series II, versie 5.2’  telt maar liefst 25 pagina’s. Onderstaand een paar highlights:

Ventilatie
Wind over de nok
Vanaf nu is het mogelijk om de raamstanden geleidelijk over te "hevelen" als de wind over de nok waait. Met de regeling ‘geleidelijke windrichting’ zorgt u ervoor dat de luwzijde en windzijde niet te snel wisselen. 

Reageren op afwijkende raamstanden
Er kan van alles aan de hand zijn wanneer de gemeten en de berekende raamstand van elkaar afwijken. Om de klimaatcomputer de juiste actie te laten uitvoeren in de verschillende storingssituaties zijn er nu verschillende regelmogelijkheden gekomen. Zo is verzekerd dat zelfs bij een storing de ramen nog regelbaar zijn.

Koeling
Pad & Fan
Vooral in gebieden met een warm en droog klimaat is het Pad & Fan systeem ideaal om de kas te koelen en de lucht vochtiger te maken. Door gebruik te maken van Pad & Fan kan er zelfs onder de meest extreme situaties een goed teelt resultaat worden behaald. De geheel vernieuwde Pad & Fan regeling sluit aan bij de modernste technieken en is zeer flexibel te configureren.

Teeltoptimalisatie
Regelen op PAR
Geheel volgens de wensen van diverse kwekers en adviseurs is een nieuwe PAR regeling voor het scherm en de assimilatiebelichting gemaakt. De regeling is in de praktijk getest en sluit prima aan bij het telen van schaduwplanten zoals anthurium of Orchidee. 

Hete luchtregeling
De hete luchtregeling is geheel vernieuwd en sterk verbeterd. Het zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing omdat de ramen niet te vroeg openen en alle warmte weer ontsnapt. De cascaderegeling is ideaal bij gebruik van meerdere heteluchtkachels samen.

Watergift
Gietbeurt historie
Een verbeterd inzicht in de waterstromen van en naar de plant zorgt voor efficiënt gebruik van kostbaar water en meststoffen. Continue registratie van watergift gegevens helpt de kweker veel meststoffen besparen.

Lokale Retourgroepen
Naast de centrale drainmeting (centrale registratie voor 1 of meerdere groepen) is het nu ook mogelijk om drain per kraan te registreren en het drainpercentage op basis van de gift aan die kraan te berekenen.

Watergift herhalingen
Naast cycli per fase kunt u nu ook een fase meerdere malen herhalen. Het herhalen van de fase kan bijvoorbeeld nodig zijn om nachtvorst beregening uit te voeren.

Bovenstaande highlights zijn slechts een kleine greep uit de vernieuwde mogelijkheden. Meer weten over de HortiMaX MultiMa Series II, versie 5.2? Neem contact op met HortiMaX. Dat kan telefonisch op nummer +31(0)153620300 of via mail: info@hortimax.com

Download de leaflet HortiMaX MultiMa Series II, versie 5.2

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico