Hip Hop Guatemala

Begin 2010 heeft HortiMaX gekozen om de focus te leggen op een aantal groeilanden. Door de inspanningen in de Verenigde staten en Mexico is HortiMaX nu ook actief in Midden Amerika. Zo is HortiMaX in Guatemala bezig met de oplevering van een groot project voor een tomatenkwekerij van de bekende groente-en fruitleverancier Del Monte. Tijdens de activiteiten in Guatemala maakte HortiMaX ook kennis met de maatschappelijke omstandigheden. Het bleek een mooie aanleiding om een maatschappelijk initiatief van AGH Trasciende - onder de naam Hip Hop Guatemala - daar te ondersteunen.

Corruptie, armoede, politie- en huiselijk geweld zijn onderdeel van de dagelijkse realiteit van de jongeren die wonen in de marginale wijken van Guatemala Stad en velen missen het uitzicht op een menswaardige toekomst. AGH Trasciende biedt deze jongeren een alternatief in de vorm van een breakdanceschool in Guatemala Stad en waar de jongeren ook hun talenten kunnen ontwikkelen. Vriendschappen groeien waardoor de kans op aansluiting bij lokale jeugdbendes wordt verkleind.

Tijdens de vakantiebeurs in januari zijn de jongeren mede dankzij de steun van HortiMaX te gast geweest in Nederland en hebben een aantal optredens verzorgd. Onder andere op een school maar ook tijdens een personeelsmeeting in kantoor Pijnacker. Daarmee geeft HortiMaX het maatschappelijk verantwoord ondernemerschap ook een gezicht bij de eigen medewerkers. In het kader van dit hulpproject is het ook mogelijk om in deze landen op vakantie te gaan en tegelijkertijd een bijdrage te leveren in de doelstellingen van het project. Wilt u daar meer over weten, kijk dan eens op: http://www.edventure.biz

Voor meer informatie over AGH Trasciende, kunt u een kijkje nemen op hun website: www.agh-trasciende.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico