HortiMaX maatschappelijk betrokken

HortiMaX is zich bewust van de maatschappelijke rol die we als onderneming hebben. Daarom werken we aan duurzame oplossingen voor de wereldwijde tuinbouw en ondersteunen we initiatieven van onze medewerkers in regio’s waar we actief zijn.

Als toeleverancier aan de wereldwijde tuinbouw zijn we continue bezig met de ontwikkeling en realisatie van slimme en gebruikers vriendelijke oplossingen die onze klanten in staat stellen een hoger rendement te genereren. Maar HortiMaX gaat voor méér dan een beter rendement. Evenals bij ons moederbedrijf Essent is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook een belangrijk aandachtsgebied. De door HortiMaX medewerkers ontwikkelde oplossingen dragen bij aan de duurzaamheid in de tuinbouw. Duurzaamheid wordt bereikt op het gebied van energie-efficientie, CO2-emmissie reductie, de toepassing van duurzame energie als ook door optimalisatie van water- en mestgift en het ontsmetten van water voor recirculatie. Het zijn stuk voor stuk belangrijke thema’s waar HortiMaX de volle aandacht aan geeft.

En dan is er nog het Maatschappelijke Betrokken Ondernemerschap. Hier heeft HortiMaX een duidelijke keuze gemaakt om zowel internationaal als lokaal initiatieven te ondersteunen. In 2010 ondersteunde HortiMaX onder meer de voedselbank Delft/Pijnacker, de VTM loop in Maasdijk en de 12-inch race (zie foto) in Pijnacker. Internationaal steunt HortiMaX onder meer Hip Hop Guatemala. Een project om kansarme jongeren in Midden-Amerika weer uitzicht te geven op een menswaardige toekomst.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar het Essent MVO jaarverslag 2009 dat te vinden is op www.essent.nl
 

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico