Pepernoten en CleanLites als zoete broodjes over de bank

Omdat alle kwekers die water lozen dit vanaf 1 januari 2018 via een BZG- gecertificeerde zuiveringsunit moeten gaan doen, loopt de verkoop van onze waterzuiveringsunit inmiddels storm en gaan ze ‘als zoete broodjes’ over de toonbank. Niet zo gek, aangezien onze HortiMaX CleanLite de meest betaalbare oplossing is en telers dát vaak als doorslaggevend koopmotief aangeven. Dit vinden niet alleen wij, maar wordt ook bevestigd door de rekentool van de Wageningen Universiteit.

Een generieke zuiveringsplicht voor de glastuinbouw is als milieumaatregel nodig om het aantal normoverschrijvingen in het oppervlaktewater terug te dringen en zodoende de waterkwaliteitsdoelstellingen uit de nota “Gezonde Groei, Duurzame Oogst” te realiseren.

Kwekers beginnen langzaam de druk te voelen maar wij ook. Immers moeten wij de offertes en orders verwerken, onze productielijnen opschalen en de transporten regelen en daarna komt de druk bij de installateurs die alles op tijd moeten installeren. Om die reden is het belangrijk dat kwekers tijdig contact opnemen met hun dealer/installateur om over vier maanden te kunnen voldoen aan de nieuwe wet.

Heeft u uw waterstromen al in beeld? Wilt u direct een afspraak maken om uw individuele situatie te bespreken? Of wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden? Dat kan! Wij adviseren, gezien de drukte, dat u op tijd contact opneemt met één van onze specialisten.

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico