Green Sense Farms begint met bouw 3e Vertical Farm

South Bend, Indiana, USA - Ivy Tech Community College en Green Sense Farms gaven op donderdag 19 juli de aftrap voor de bouw van hun derde commerciële overdekte vertical farm en trainingsfaciliteit, gevestigd op het terrein van de hogeschool in South Bend.
  
Met een oppervlakte van 1860 m2 zal de vertical farm als innovatief trainingscentrum fungeren voor de volgende generatie telers van micro-bladgroenten, baby-groenten, kruiden en sla voor lokale afnemers. Met steun van de stad van South Bend zal Green Sense Farms een ultramoderne faciliteit bouwen waarin een praktijkgericht trainingscentrum en commerciële kas gevestigd zullen zijn. Hier zullen broodnodige studenten opgeleid worden die na hun diploma meteen in de voedingsindustrie en (verticale) tuinbouw aan de slag kunnen.  

Ridder-HortiMaX zal het project ondersteunen met een geavanceerde klimaatregeling, watergift- en mestofdoseersysteem en 'train de trainer' diensten. Naast technische scholing zullen studenten de veelgevraagde 'zachte' vaardigheden bijgebracht worden, waardoor ze bij een werkgever direct inzetbaar zijn. De leergangen zullen in het begin geen studiepunten opleveren of aangeboden worden als aanvulling op bestaande opleidingen. Naar verwachting zal dit project in het tweede kwartaal van 2018 afgerond worden.

Onderschrift foto: CEO van Green Sense Farms, Robert Colangelo (rechts), en CIO van de Ridder Groep, Joep van den Bosch (links), waren beiden aanwezig om de start van de bouw te markeren.
 

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico