HortiMaX CleanLite voordeligste oplossing in rekentool WUR

Waterzuiveringsplicht
Vanaf 1 januari 2018 is iedere teler die water loost verplicht om het water eerst te zuiveren doormiddel van een BZG-gecertificeerde zuiveringsinstallatie. Eén van de eerste stappen die een tuinder moet nemen is het berekenen van hun zuiveringsbehoefte. Vragen als “Hoeveel water wordt er geloosd per dag? Welke piekmomenten zijn er? Hoeveel wordt geloosd tijdens een teeltwisseling? zijn geen eenvoudig te beantwoorden vragen en vraagt een hoop tijd. Dit zou een reden kunnen zijn dat de markt een afwachtende houding heeft ten aanzien van de aankoop van een zuiveringsinstallatie.

Vervolgstappen
Uit de rekentool komt de voor de tuinder meest geschikte en goedkoopste oplossing. Het enige dat de tuinder na deze stap nog hoeft te doen is het aanvragen van de beschikbare fiscale regelingen en een order te plaatsen.

HortiMaX CleanLite voordeligste oplossing
De HortiMaX CleanLite komt ook in dít model naar voren als de meest voordelige oplossing. De HortiMaX CleanLite maakt gebruik van UV licht en waterstofperoxide. Deze combinatie van technieken zorgt voor een oxiderende werking waardoor gewasbeschermingsmiddelen afbreken. Als de gewasbeschermingsmiddelen goed zijn afgebroken ontstaat water, CO2 en rest producten van deze middelen. Deze techniek wordt vaak al veelvuldig gebruikt in de glastuinbouw om recirculatiewater te ontsmetten en is de meest geschikte én goedkoopste manier van waterzuivering wat ook blijkt uit de rekentool van de WUR. De HortiMaX CleanLite wordt geleverd via HortiMaX dealers en is beschikbaar met oplopende capaciteit vanaf 10m3 per dag.

Aan de slag
Tuinders moeten zich realiseren dat het kan voorkomen dat ivm drukte bij de leveranciers en installateurs men wellicht niet op tijd kan leveren en installeren en er staan zware boetes op het niet naleven van deze wet. Zij zullen dus tijdig stappen moeten ondernemen. De rekentool van de WUR is daar een ideale oplossing voor.

Meer informatie
Voor meer informatie over de waterzuiveringswet kijk op www.hortimax.com/waterzuivering2018

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico