Geweldige inzet van moderne technologie in West Frankrijk

Jean/Michel Mahé, Divatec:

Telers in het westen van Frankrijk zijn niet bang om hun kassen met de modernste technologie uit te rusten om het hele jaar door te kunnen telen. De dynamische industrie in de regio van Nantes zorgt voor veel werk voor HortiMaX installateur Divatec.

Binnen tien jaar na oprichting is installatiebedrijf Divatec een bekende naam geworden binnen de tuinbouwsector in West Frankrijk. Jean Michel Mahé en John Guitteny begonnen het bedrijf nadat ze veel ervaring hadden opgedaan in de landbouw. Als gevolg van de toegenomen interesse in automatisering onder Franse telers begonnen zij in 2006 met het leveren van de eerste installaties. Vanaf het begin groeide het bedrijf snel uit tot een indrukwekkende onderneming met meer dan 30 werknemers.

 
Jean-Michel Mahé van Divatec tijdens de Sival in Angiers eerder dit jaar

Het bedrijf is voornamelijk actief in West Frankrijk vlakbij Nantes. Volgens de directeur van Divatec, Jean-Michel Mahé, is dit een dynamische regio met veel soorten tuinbouw. "We leveren aan allerlei bedrijven van kleine biologische telers tot grote telers van gewassen zoals tomaten, aardbeien, slasoorten, radijs, en appels. Soms in eenvoudige tunnels, soms in ultramoderne glazen kassen. Een toenemende groep van de telers maakt gebruik van geavanceerde automatisering, irrigatie, en IT oplossingen om hun productie te optimaliseren."

 

Mahé neemt als voorbeeld een recent afgesloten project dat zij voor tomatenteler Serres de la Piogerie, een familiebedrijf geleid door drie zussen ten westen van Nantes. Samen met een lokaal team van HortiMaX heeft Divatec hier een MultiMa procescomputer met Synopta 4 software, een Vitalite desinfecteereenheid, twee ProDrain sets en een zeer efficiënt Productive systeem met 70 MiniMaX handterminals.

Een ander opvallend project dat goed het potentieel van hun diensten laat zien, is het project bij teler Jean/René Briand of Serres de la Giraudiere ten oosten van Nantes. Deze tomatenteler installeerde de geavanceerde combinatie van HPS en LED verlichting om het hele jaar door trostomaten te telen. Divatec installeerde het systeem in samenwerking met lichtleverancier Hortilux en hun lokale partner Atout Services.

"Deze projecten laten zien hoe dynamisch de kassector in onze regio op dit moment is. Telers staan klaar om hun productie te optimaliseren en schuwen de laatste innovaties niet."

 

Om deze reden werkt Divatec nauw samen met strategische partners zoals HortiMax op het gebied van irrigatie, IT en controle-oplossingen en met Netafim irrigatieapparatuur. "Met onze installatie en after sales diensten richten we ons voornamelijk op telers in het westen van Frankrijk, maar we zijn ook beschikbaar voor zowel nationale als internationale projecten."

 

Mahé is tevreden met de huidige staat en mogelijkheden binnen de Franse sector. "We zijn tevreden met de groeiende markt en we groeien elf ook. Dit jaar nemen we nog 6 werknemers aan om de vraag naar onze installatiediensten bij te kunnen benen."


Voor meer informatie:
Divatec
Alicia Lambert
alambert@divatec.fr
www.divatec.fr

Bron: Groentennieuws
http://www.groentennieuws.nl/artikel/155910/Geweldige-inzet-van-moderne-technologie-in-West-Frankrijk
Publicatiedatum: 10-4-2017

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico