Succesvolle eerste editie van de Green Business Event Westland

De eerste editie van de Green Business Event vond plaats op 1 februari in het Westland, het belangrijkste centrum in Europa op het gebied van tuinbouwproductie en -innovatie. Het doel van het evenement was om het ‘groene’ tapijt uit te rollen voor alle - zowel Nederlandse als internationale - bedrijven die wereldwijd opereren vanuit het Westland. Tijdens het evenement werd ook een nieuwe website geïntroduceerd die laat zien welke grote voordelen het Westland te bieden heeft voor internationale tuinbouwbedrijven. Onze CEO Joep van den Bosch was op het evenement aanwezig om te spreken over de belangrijke rol die het delen van kennis zal spelen in de toekomst van onze sector.


 
Nieuwe website & het Westland
Een van de hoogtepunten van het evenement was de officiële lancering van de Engelse website www.westlandhortibusiness.com. De site biedt relevante informatie voor internationale bedrijven en overheidsinstanties die zaken willen doen of zich willen vestigen in het Westland. Dankzij de nabijheid van de Rotterdamse haven en de luchthaven Schiphol is Westland voor tuinbouwondernemers de ideale poort naar Europa. De regio is ook een centrum van kennis en innovatie, en de vestigingsplaats voor telers, kwekers, kennisinstituten, kassenbouwers en logistieke dienstverleners.

Green Business Event Westland
Het evenement, dat eenmaal per jaar zal worden gehouden, was een gezamenlijk initiatief van de gemeente Westland, InnovationQuarter en Westland Marketing. De gemeente Westland en InnovationQuarter werken samen aan internationalisering van de regio en het aantrekken van nieuwe bedrijven. Chris van Voorden, algemeen directeur van InnovationQuarter, zei na het evenement: ‘Er zijn deze avond vele nieuwe contacten gelegd tussen de bedrijven en de deelnemers hebben positief gereageerd om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.’

Presentaties
Vier prominente personen in de tuinbouwsector gaven tijdens het evenement een presentatie waarin de belangrijke rol van het Westland voor de toekomstige voedselproductie centraal stond. In zijn presentatie gaf Rob Baan, eigenaar van Koppert Cress, de essentie van het Westland weer. ‘Geluk en gezondheid. Dat is de essentie van Westland. Wij kunnen steden voeden en mensen genezen met ons verse en gezonde voedsel. De wereld verandert en wij leren steeds meer over verschillende ziekten. Het is onze taak om voor iedereen op de wereld vers en gezond voedsel te produceren.

Joep van den Bosch, CEO van HortiMaX, zei tijdens zijn presentatie: ‘Kennis is de sleutel tot de toekomst. Waar we nu onze business uit producten halen, zal kennis meer en meer onze business worden. Het Westland is het centrum van die kennis.'


 
Klik hier voor meer foto's van het evenement.
 

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico