Ridder-HortiMaX partner Beijing IEDA/AgriGarden opent Europees hoofdkantoor in Westland

Maasdijk, 29 november 2016 - Het Chinese Beijing IEDA/AgriGarden heeft gisteren officieel een Europees kantoor geopend in het Westland. Hoewel het bedrijf al enige jaren met succes samenwerkt met Nederlandse partners in China, geeft de hightech tuinbouwregio in het Westland Beijing IEDA de mogelijkheid om uit te breiden en te innoveren met partners in Nederland. Arne Weverling, wethouder van de gemeente Westland, verwelkomde AgriGarden in Maasdijk.Arne Weverling, wethouder van de gemeente Westland: “AgriGarden is een innovatieve nieuwe speler van internationaal hoog niveau. We voelen ons vereerd met hun komst. Het Westland is een van de belangrijkste glastuinbouwproductiegebieden ter wereld en biedt een grote concentratie aan onderling sterk verbonden bedrijven die zich bezighouden met state-of-the-art versproductie, handel, logistieke dienstverlening, teeltechnieken en recycling. Westlandse bedrijven bezitten alle kennis en ervaring die nodig is om de wereld te voeden met gezonde en smakelijke groenten en consumenten wereldwijd te voorzien van kwalitatief hoogwaardige bloemen en planten. AgriGarden is een verrijking voor ons cluster van tuinbouwgerelateerde bedrijven.”

“We zien dat de samenwerking tussen Chinese en Nederlandse bedrijven in tal van sectoren steeds interactiever en intensiever wordt”, aldus Wei Lingling, voorzitster van Beijing IEDA. “Nederland is een erg open samenleving met een buitengewoon internationale economie. Chinese investeerders worden zeer gastvrij ontvangen door de Nederlandse overheid en kunnen rekenen op brede ondersteuning. Voor ons is Nederland de perfecte uitvalsbasis naar de Europese markt. Het land heeft een sterk ontwikkelde tuinbouwsector en dat geldt zeker voor het Westland. Wat ons betreft is dit voor AgriGarden de beste locatie om onze global resources te integreren.

AgriGarden is een internationaal bedrijf met een innovatieplatform dat is ontwikkeld om moderne land- en tuinbouwsystemen te integreren. Beijing IEDA Protected Horticulture Co. Ltd. is het eerste Chinese bedrijf dat zich bezighoudt met stadstuinbouw, multifunctionele technologieën voor hydrocultuursystemen, ledlampen voor het telen van gewassen en hobbytuinieren. IEDA heeft samen met haar Chinese partners vele innovatieve gepatenteerde technologieën, planttechnieken en tuinbouwproducten gemaakt en ontwikkeld die wereldwijd worden ingezet. 

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico