Ridder-HortiMaX naar de 14e plek in de Hillenraad100

Op vrijdag 28 oktober werd de Hillenraad100 tijdens het Hortigala bekend gemaakt. Nog maar net bijgekomen van de classsering van afgelopen jaar stijgt Ridder-HortiMaX wederom met vier plaatsen naar een onwaarschijnlijk hoge 14de plaats. Voortdurende veranderingen in het portfolio, de strategie en het werken als een hechte groep hebben sterk bijgedragen aan deze mooie klassering.

Best fit Growing Technology
Joep van den Bosch, CEO van HortiMaX, was tijdens het Hortigala namens Ridder-HortiMaX aanwezig: “De filosofie van ‘best fit Growing Technology’ werkt: voor verschillende markten bieden wij aangepaste technologie. Dat was jaren terug wel anders toen we vooral op glazen kassen gericht waren. Nu leveren we ook veel eenvoudigere en basale techniek voor bijvoorbeeld plastic tunnels. Recente introducties zoals de HortiMaX-Go! waarmee we de Innovation Award in de categorie automatisering wonnen tijdens de GreenTech 2016, beantwoorden aan totaal verschillende behoeften. Maar ook producten als de Ridder PolyDrive en de FertiMiX-Go! zijn daar mooie voorbeelden van.”

Steeds meer groepsgedachte
“Technologie en vooral de juiste toepassing ervan is wat wij erg belangrijk vinden. Technologie moet ook in samenhang met elkaar goed werken. Daar kijken we steeds beter naar. Klanten waarderen dat en kunnen dan ook bij ons terecht voor deze geïntegreerde technologie. De pijlers van ons bedrijf bestaan uit Drive Technology (aandrijftechniek), Growing Technology en Screen Technology. Dit zijn de voornaamste componenten om een bedekte teelt mee te kunnen runnen”, aldus Joep van den Bosch.

Doorgaan met veranderen
“Maar we zijn nog niet klaar met veranderen. Wij zijn nog niet tevreden. Er is nog veel te verbeteren en veel te doen. De internationale tuinbouw zal de komende jaren nog veel meer veranderen als gevolg van automatisering en door de inzet van technologie. Want dat is de sleutel tot meer en beter produceren om te kunnen voldoen aan een groeiende vraag naar voedsel. Het is dan een mooi compliment als de Hillenraad aangeeft dat wij als bedrijf daarin voorop lopen.”

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico