Ridder-HortiMaX en Prominent tekenen samenwerkingscontract met Chinese Hainan Runda groep

Afgelopen vrijdag bezocht de Hainan Runda groep het Westland samen met een delegatie van de provincie Hainan in het zuiden van China. De Nederlandse tomatenteler Prominent en Ridder-HortiMaX tekenden een samenwerkingsovereenkomst met de Chinese groep. Onder het contract zal Prominent haar teeltkennis met de groep delen en Ridder-HortiMaX de automatisering en watersystemen leveren om de productie van hun nieuwe kas te optimaliseren.  

 
Ondertekeningsceremonie tussen Hainan en Ridder-HortiMaX

Namens Ridder-HortiMaX tekende Fulco Wijdooge, Business Unit Manager van Ridder-HortiMaX China, de overeenkomst om de automatisering en watersystemen te leveren voor een gloednieuwe kas van 7 hectaren in Nederlandse stijl, inclusief een moderne verpakkingsruimte.  Joep van den Bosch, CEO van HortiMaX: “Hainan Runda is een Chinese investeringsgroep met een goed begrip en waardering van Nederlandse kastechniek. Naast de nieuwe apparatuur waarderen zij ook de extra service en ondersteuning dat door onze Chinese support center wordt geboden."

Volgens Ferdi van Elswijk van Prominent is de nauwere samenwerking tussen Prominent en Hainan Runda een logische volgende stap. In de afgelopen twee jaar hebben beide partijen elkaar regelmatig bezocht om de mogelijkheden te onderzoeken. De Chinese investeerder had al een totaal van 20 hectare op het eiland van Hainan.Vorig jaar hebben zij dat uitgebreid met een geavanceerde high-tech kas van 7 hectare. "Als geen ander weten wij hoe we deze kassen moeten runnen om de productie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Het ondertekenen van deze overeenkomst onderstreept onze wil om samen te werken. "

Upcoming events

BEURZEN

2018

SIVAL 
16-18 januari
Angers, France

IPM Essen
23-26 januari
Essen, Germany

Fruit Logistica
7-9 februari
Berlin, Germany

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem, The Netherlands

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI, The Netherlands