Ridder-HortiMaX introduceren ultieme flexibiliteit in scherm sturingen

Ongekende vrijheid. Dat is wat de MultiMa u als teler biedt. Op basis van de gezamenlijke kennis van Ridder en HortiMaX ontwikkelde Ridder-HortiMaX mogelijkheden voor het aanmaken van eigen variabelen en invloeden. Door de ontwikkeling van My MultiMa zijn ongekende mogelijkheden ontstaan voor het aansturen van klimaatschermen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van My MultiMa? Of wilt u meer weten over het aanbod van Ridder Climate Screens? Bezoek Ridder-HortiMaX dan op de GreenTech. Wij staan in hal 11 op stand nummer 11.210. In hal 8 kunt u Ridder Climate Screens vinden op stand 8.406.

Revolutionaire software module
Joost Veenman, productmanager Klimaat en Energie bij HortiMaX: “Telers en teeltadviseurs zijn bekend met het probleem dat klimaatcomputers niet beschikken over alle gewenste uitlezingen. Veel telers exporteren handmatig data en maken zelf allerlei berekeningen met programma’s zoals Excel. Tijdrovend en onnodig vonden wij. Daarom ontwikkelden wij voor MultiMa 2015 een revolutionaire software module, genaamd ‘My MultiMa’. Telers kunnen nu hun eigen variabelen, invloeden en berekeningen maken, gebaseerd op bestaande uitlezingen”.

Scherming toepassen voor een beter klimaat
Scherming wordt steeds belangrijker en heeft een positief effect op de klimaatbeheersing in de kas. Tegelijkertijd is scherming belangrijk om fors te besparen op energiekosten. Telers willen geen concessies doen aan een optimaal klimaat, zij willen het beste voor hun gewas. Met de kennis van Ridder Climate Screens, Ridder Drive Systems (Ridder Drive biedt schermmotoren, LogicLink en de Ridder Positioning Unit) en HortiMaX werd My MultiMa ontwikkeld. Daarmee is bijvoorbeeld het klimaat boven als onder het scherm apart te sturen. De luchtstroom kan zeer nauwkeurig geregeld worden waarbij de droge lucht boven het scherm gebruikt kan worden om het tekort aan luchtvochtigheid onder het scherm te verlagen. Dit is slechts één van de vele mogelijkheden….”

Webinars
Kunt u de GreenTech niet bezoeken? Dan biedt Ridder-HortiMaX u enkele webinars om de mogelijkheden rondom scherming te verkennen. De volgende webinars zijn beschikbaar:
• 23 juni 09:00
• 23 juni 13:00
• 11 augustus 09:00
• 11 augustus 13:00

Indien u een webinar wenst te volgen dan kunt u zich aanmelden door ene mail te sturen naar: ebross@hortimax.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Joost Veenman, Product Manager for Climate and Energy
jveenman@hortimax.com

Mario Scherpenzeel , Manager Ridder Climate Screens
m.scherpenzeel@ridder.com

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico