HortiMaX genomineerd voor Innovation Award 2016

Opnieuw zijn we als HortiMaX genomineerd voor de Innovation Award 2016. Ditmaal met een nieuwe en slimme tuinbouwcomputer die zowel het klimaat als water regelt. Uit een totaal van 73 innovaties werd de HortiMaX-Go! genomineerd in de categorie ‘Automatiseringsoplossingen’.

 

Unieke positionering
Joep van den Bosch, CEO bij HortiMaX, over de HortiMaX-Go!: “Het is een compleet nieuw ontwikkelde tuinbouwcomputer voor internationale telers die starten met bedekte teelt en willen automatiseren. Het is een passend alternatief voor de huidige Nederlandse hightech oplossingen die te complex of te kostbaar zijn. HortiMaX-Go! is uniek  en onderscheidend ten opzichte van bestaande tuinbouwcomputers in dit segment omdat het een geïntegreerde klimaat- en waterregeling biedt op basis van de nieuwste technologie voor een aanschafprijs onder de 1000 euro.”

Bijdrage aan wereldthema’s
“Een groot deel van de aarde is in gebruik voor landbouw om de groeiende wereldbevolking te voeden. In veel landen is telen in open veld zeer gebruikelijk. Echter, per kilo geproduceerde groente heeft deze teeltwijze een hoog verbruik aan water en nutriënten. Zoet water wordt steeds schaarser en vermindering van nutriëntengebruik is noodzakelijk in verband met milieuvervuiling en het uitputten van fosfaatbronnen. In vergelijking met de teelt in open veld levert een omschakeling naar de bedekte teelt een toename van de productie en bezuinigingen op het verbruik aan water en nutriënten op”, aldus Joep van den Bosch.

Een passende oplossing
Bij de omschakeling van open veld naar bedekte teelt vragen kwekers om een passende oplossing. Wat zijn de eisen die deze telers stellen aan hun hedendaagse automatiseringsoplossing? De oplossing moet zowel het klimaat als de watergift kunnen regelen in één apparaat. De installatie moet eenvoudig en plug-and-play zijn. De bediening moet makkelijk en intuïtief zijn zoals een smartphone. Tevens is de betaalbaarheid een belangrijk criterium voor succes.

Let’s start smart
Joost Veenman is productmanager van de HortiMaX-Go! en weet de unieke technologie goed uit te leggen: “De HortiMaX-Go! is uniek in de wijze waarop de computer wordt aangesloten op de specifieke apparatuur binnen het tuinbouwbedrijf. Voor iedere besturing is de zogenaamde Smart Switch ontwikkeld. Een Smart Switch is een schakelaar die slimme functionaliteit bevat voor het afhandelen van zijn specifieke functie voor de aangesloten apparatuur. Iedere Smart Switch communiceert tweezijdig via een gedeelde netwerk kabel (digitale bus) met de centrale regelaar. Dit is uniek ten opzichte van alle andere tuinbouwcomputers in dit segment waarbij geen tweezijdige communicatie mogelijk is.”

Unieke eigenschappen van de HortiMaX-Go!:

  • Geïntegreerde water en klimaatregeling
  • Moderne user-interface
  • Oplossing op maat
  • Slimme schakelaars
  • Plug-and-play installatie


Kom naar de GreenTech, stand 11.210
Wilt u meer weten over onze nieuwe HortiMaX-Go! Kom dan op 14-15-16 juni naar de GreenTech. Onze mensen kunnen u er van alles over vertellen. U kunt ons vinden in hal 11, stand 210.

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico