Ridder-HortiMaX bereikt 18de plaats in Hillenraad

Tijdens het Hortigala op 30 oktober is bekend gemaakt dat de Ridder-HortiMaX groep met 20 plaatsen is gestegen in de Hillenraad top 100 van de 38e naar de 18e plaats. Wij zijn erg verheugd en trots op deze notering in de lijst van de top 100 meest toonaangevende Nederlandse tuinbouwbedrijven. Wij danken ook al onze partners en klanten voor het in ons gestelde vertrouwen.

Een fantastische 18de plaats
De combinatie Ridder-HortiMaX bereikt dit jaar de 18e plaats in de lijst. CEO van de Ridder Group, Albert 't Hart over deze notering: "Wij hadden dit zeker niet verwacht om zover te stijgen in de lijst. Deze notering is geweldig! Dat betekent dat onze strategie en de manier waarop wij werken, erkend wordt door de jury van deskundigen onder leiding van voormalig minister Willem Vermeend. Het juryverslag van de Hillenraad zegt dan ook genoeg."

Juryverslag Hillenraad
“De ontwikkeling van HortiMaX, onderdeel van de Ridder Group, is een treffend voorbeeld van personalisering. Vóór de overname maakte HortiMaX uitsluitend producten voor een hightech doelgroep in de Benelux. In lijn met de strategie van de Ridder Group is overgeschakeld naar technologie die naadloos past bij markten in verschillende stadia van ontwikkeling. Men spreekt hier van ‘best fit growing technology’. De geleverde technologie groeit naadloos en soepel mee met de ontwikkeling van de lokale teler. En ook daar is een term voor bedacht: ‘adaptive technology’. Oftewel: maakindustrie wordt maatindustrie. Geheel in lijn daarmee is een innovatie als Synopta4, waarbij telers alleen nog betalen voor functionaliteit die ze daadwerkelijk gebruiken. Een andere mooie pakketverbreding is de introductie van Ridder Climate Screens. Ridder gaat nu zelf schermdoeken maken en verkopen. Een voor deze onderneming nieuw segment, waarin veel van de kennis van Ridder samenkomt. Al met al begint de herijkte strategie nu echt vruchten af te werpen. Er was gewoon wat tijd nodig om te analyseren in welke landen de key customers zitten, en om daar vervolgens vestigingen te openen. Vooral in Canada, de USA en Mexico zit de groei er lekker in. In China zijn de eerste stappen gezet en ook daar kan het ineens hard gaan. De weg omhoog is gevonden.”

 
Ad de Koning, Director R&D bij HortiMaX, neemt namens Ridder-HortiMaX de felicitaties in ontvangst.

Meer weten over de Hillenraad?
Kijk op www.hillenraad100.nl of op www.hillenraad.nl

 

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico