Koninklijke paar bezoekt HortiMaX klant Gotham Greens

Na het bezoek aan Canada bezocht het koninklijke paar Chicago. Daar werd het grootste en meest innovatieve ‘rooftop greenhouse’ project bezocht van Noord-Amerika. Het koninklijke paar liet zich vol interesse door Wil Lammers, VP Ridder HortiMaX Noord- Amerika, informeren over dit project van Gotham Greens welke geheel door HortiMaX geautomatiseerd is.

Bezoek koninklijk paar aan Chicago
Na het bezoek aan Canada bezocht Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima de stad Chicago op 2-3 juni 2015. Met het bezoek worden de sterke economische banden tussen Nederland en Illinois gevierd. Daarnaast worden ideeën op gebied van wetenschap, gezondheid en landbouw uitgewisseld. De reis naar Chicago is een onderdeel van een driedaags bezoek aan de Verenigde Staten.

Grootste rooftop greenhouse
Op 3 juni 2015 zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima getuige van innovaties op gebied van gezondheidszorg. Het koninklijke paar brengt ook een bezoek aan Gotham Greens 'nieuwste kas op het dak. Deze ‘rooftop greenhouse’ is gelegen in Zuid-Chicago's Pullman District en heeft een oppervlakte van 10.000 m2. Het is de grootste kas die op dit moment op een dak wordt gefaciliteerd. Gotham Greens is een in New York gevestigd bedrijf. Dit bedrijf is wereldwijde pionier op het gebied van stedelijke landbouw voor de teelt van verse groenten. Met deze stedelijke, biologisch en hightech tuinbouw kan groente dicht bij de consument geproduceerd worden.


 
Innovatie in kastechnologie
Joep van den Bosch, CEO van HortiMaX aanwezig tijdens het bezoek aan Gotham Greens: “Een stedelijke ‘rooftop greenhouse’ verschilt in veel opzichten van de traditionele kassen in Nederland. De overeenkomst is echter dat de beschikbare oppervlakte schaars en duur is. De innovatie en technologie van HortiMaX leveren dan ook hun bijdrage met de beste en op maat gemaakte technologie. De koninklijke familie was zichtbaar onder de indruk.” “Rijk Zwaan, Koppert en HortiMaX zijn dan ook de voornaamste leveranciers van de technologie. Rijk Zwaan levert de zaden, Koppert de biologische bestrijdingsmiddelen. HortiMaX levert alle technologie voor het beheersen van het klimaat, de besturingssoftware en de irrigatie- en voedingsapparatuur. Voor deze speciale kas is de technologie geheel op maat gemaakt.”

Voor het koninklijke paar moet het bezoek aan dit project wederom het bewijs zijn van een stukje Nederlandse fabricaat, waar wereldwijd veel van te leren valt.

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico