HortiMaX introduceert MultiMa 2015 en Synopta 4

Ongekende vrijheid. Dat is wat de MultiMa 2015 en Synopta 4 software u als teler biedt. De nieuwe MultiMa maakt het mogelijk om snel eigen variabelen en invloeden aan te maken. Hierdoor bepaalt u in sterke mate wat u zelf wilt weergeven of regelen. Naast uitgebreidere mogelijkheden en opties in Synopta 4 is het licentiemodel aangepast. De voordelen: u betaalt alleen voor wat u gebruikt, een lagere instapprijs en gratis updates.

Revolutionaire software module
Joost Veenman, productmanager Klimaat en Energie bij HortiMaX: “Telers en teeltadviseurs zijn bekend met het probleem dat klimaatcomputers niet beschikken over alle gewenste uitlezingen. Veel telers exporteren handmatig data en maken zelf allerlei berekeningen met programma’s zoals Excel. Tijdrovend en onnodig vonden wij. Daarom ontwikkelden wij voor MultiMa 2015 een revolutionaire software module, genaamd ‘My MultiMa’.”

My Variables
Met My MultiMa maakt u nu zelf u eigen uitlezingen (My Variables) in de klimaatcomputer. Zo kan de teler op eenvoudige wijze de gewenste data, zoals statistische informatie of verschillen tussen metingen door de klimaatcomputer laten weergeven. Joost vervolgt zijn betoog: “Zelfs het aanmaken van complexe berekeningen zoals energieconsumptie over een gegeven periode behoort tot de mogelijkheden. Nadat de nieuwe uitlezingen zijn aangemaakt kunnen ze net als andere uitlezingen gebruikt worden in grafieken, tabellen en om regelingen mee te beïnvloeden. En aan het aantal variabelen zitten nagenoeg geen beperkingen aan .”

My Influences
Instellingen, zoals een ventilatietemperatuur, worden in de praktijk beïnvloed door factoren zoals straling en luchtvochtigheid. Een invloed is een aanpassing van een streefwaarde op basis van een gemeten waarde. Hierbij wordt de basisinstelling automatisch aangepast aan de verschillende omstandigheden. Joost Veenman: “Het nieuwe onderdeel My Influences biedt de mogelijkheid om eigen invloeden te definiëren. De teler wijst dus zelf aan welke waarde welke instelling moet beïnvloeden. Nieuwe invloeden kunnen gebaseerd zijn op standaard uitlezingen maar ook op de eerder gedefinieerde variabelen via My Variables.”

Synopta 4 
Voor gebruik van MultiMa 2015 en My MultiMa is Synopta 4 vereist. Synopta is sterk vernieuwd en de mogelijkheden zijn uitgebreid. De gebruikersinterface kreeg een nog modernere look and feel en het licentiemodel is aangepast. U koopt niet langer modules, maar kiest voor een profiel waarbinnen alle functionaliteit beschikbaar is. Hierdoor betaalt u alleen wat u echt nodig hebt. Het profiel is eenvoudig en online uit te breiden met extra opties of objecten (zoals grafieken, tabellen). Het nieuwe licentiemodel zorgt ervoor dat sprake is van een lagere instapprijs. Bovendien worden updates kosteloos ter beschikking gesteld.

Meer weten?
Over de mogelijkheden van Synopta. Klik hier.
Over de mogelijkheden van MultiMa 2015. Klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht, neem contact op met HortiMaX:
Joost Veenman
Productmanager Klimaat en Energie
Telefoon: 00 31 6 47 83 88 63
Email: jveenman@hortimax.com

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico