Duijvestijn Tomaten wint Tomato Inspiration Award

Duijvestijn Tomaten uit Nederland is verkozen tot de beste tomatenteler in de wereld op het gebied van ‘Crop & Process Technology’. Op donderdag 5 februari werd het bedrijf in Berlijn uitgeroepen tot winnaar van de Tomato Inspiration Award 2015 tijdens de tweede editie het Tomato Inspiration Event. Duijvestijn Tomaten kreeg de prijs uit handen van John Newell die vorig jaar namens het Canadese tomatenbedrijf Windset Farms de prijs pakte van beste tomatenteler op het gebied van marketing en sales. De keuze voor Duijvestijn Tomaten werd gemaakt door een jury met daarin deskundigen vanuit verschillende landen. De tomatenteler uit Pijnacker werd door de jury vooral geprezen vanwege hun inspanningen op het gebied van aardwarmte en de ontwikkeling en realisatie van de ID Kas, het nieuwe duurzame en energiezuinige kasconcept.

Meer dan 200 vertegenwoordigers uit de tuinbouw; telers, toeleveranciers, sprekers en pers waren aanwezig op het Tomato Inspiration Event. Onder de gasten bevond zich de top 100 van de beste tomatentelers uit de hele wereld. Tien van hen werden genomineerd als 's werelds meest innovatieve tomatenteler op het gebied van ‘Crop & Process Technology’. De jury bestond uit vier juryleden: Gene Giacomelli van de Universiteit van Arizona in Tucson (VS), Ep Heuvelink, Universitair hoofddocent  bij de leerstoelgroep Tuinbouw en Productfysiologie aan de Wageningen Universiteit (Nederland), Stefania De Pascale, hoogleraar tuinbouw aan de Universiteit van Napels Federico II (Italië) en Tadahisa Higashide, hoofdonderzoeker bij NARO Instituut bij Vegetable and Tea Science in Tsukkuba (Japan).

R & L Holt uit Engeland eindigde op de tweede plaats met hun ultra moderne bedrijf Springhill Nurseries. Houweling’s Tomatoes uit Canada en Royal Pride Holland uit Nederland delen een derde plek in deze verkiezing. United Farms uit Mexico maakt de top 5 compleet. Andere genomineerde bedrijven waren Wiig Gartneri uit Noorwegen, D'Vine Ripe uit Australië, Matysha Maroc uit Marokko, Scherzer Gemüse uit Duitsland en Redstar uit Nederland.

Over het Tomato Inspiration Event
Het Tomato Inspiration Event is een initiatief van HortiBiz, het multimediale platform voor de professionele internationale tuinbouw onder glas en plastic. Het event wordt ondersteund door Bayer CropScience, Bayer CropScience Vegetable Seeds, DLV GreenQ, Incotec, Koppert Biological Systems, Philips, Priva, Revaho, Saint Gobain Cultilene en Svensson.

22:02 - do 05/02/2015
Bron: Hortibiz
http://www.hortibiz.com/
 

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico