Samenwerking Ridder-HortiMaX en Wageningen UR Glastuinbouw

Afgelopen donderdag 20 november heeft Ridder-HortiMaX de samenwerking ondertekend met Wageningen UR Glastuinbouw. Samen met andere toeleveranciers worden de handen ineen geslagen om te voorkomen dat de stroom van kennis en innovaties opdrogen.

Opdrogen
Door het verdwijnen van de collectieve financiering van het innovatie-gedreven onderzoek via het Productschap Tuinbouw, staat de ontwikkeling van de specifiek glastuinbouwkennis  onder druk. Het gaat daarbij om toegepast en strategisch onderzoek met een langere tijdshorizon. Door de ondersteuning van toeleveranciers van de glastuinbouw wordt de continuïteit van het toegepast-strategische onderzoek in Nederland versterkt.

Koploper blijven
Tijdens aftrap van de samenwerking gaf Joep van den Bosch, CEO van HortiMaX, aan waarom Ridder-HortiMaX dit initiatief ondersteunt: “Wij zien het belang in van strategisch toegepast onderzoek en willen niet dat de opgebouwd kennis verloren gaat.” Hij vervolgt: "Bovendien is het goed voor de BV Nederland om koploper te blijven in de tuinbouwsector. Met de samenwerking krijgt de R&D-afdeling van Ridder-HortiMaX gemakkelijker toegang tot de expertise van de onderzoekers van Wageningen UR Glastuinbouw. En ook internationalisering is een reden om aan te haken. We merken dat internationale investeerders Wageningen UR Glastuinbouw weten te vinden. We komen dus via dit instituut makkelijker binnen bij klanten in het buitenland."

Club van 100
Inmiddels hebben 25 toeleveranciers zetten hun handtekening onder de afspraken. Door het plaatsen van naamborden hebben alle bedrijven een prominente plaats op de hoofdlocatie van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk, dé Nederlandse locatie voor toegepast-strategisch onderzoek voor de tuinbouw, die jaarlijks duizenden nationale en internationale bezoekers trekt. De komende jaren moet het aantal deelnemers doorgroeien naar 100.

Upcoming events

BEURZEN

2018

SIVAL 
16-18 januari
Angers, France

IPM Essen
23-26 januari
Essen, Germany

Fruit Logistica
7-9 februari
Berlin, Germany

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem, The Netherlands

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI, The Netherlands