94 kg/m2 tomaten bij Village Farms Texas USA.

Village Farms in Marfa Texas heeft een recordproductie van 94 kg/m2 gehaald in haar eerste productiejaar. Dit wereldrecord voor een semi-gesloten kas zonder assimilatiebelichting, werd mede mogelijk dankzij de technologie van HortiMaX.


In 2006 werd HortiMaX gevraagd om een compleet elektrotechnisch en waterzijdigsysteem te leveren voor de onderzoekskas van 5400 m2. In deze kas met de naam GATES zijn diverse HortiMaX producten geïnstalleerd zoals de MultiMa klimaatcomputer, een FertiMiX irrigatiesysteem, de VitaLite UV ontsmetter, 2 ProDain systemen, een luchtbevochtigingsysteem, en diverse sensoren zoals SensorTom en Infrarood planttemperatuurmeters.


In de nieuw ontworpen semi-gesloten kas met geavanceerde koelingsmogelijkheden is voor de MultiMa gekozen vanwege de zeer flexibele inzetbaarheid. Het systeem is uitermate geschikt voor het maken van snelle aanpassingen voor een optimaal klimaat. 
Tijdens het eerste productiejaar werd duidelijk dat het ProDrainsysteem volledig inzicht geeft in de plantengroei, en daarmee ook in de productie van tomaten. ProDrain verzamelt informatie over irrigatie, drain, groei en verdamping, wat bijdraagt aan een goed inzicht in de conditie van het gewas. Met deze kennis kan Village Farms de productie nog verder optimaliseren.

Upcoming events

BEURZEN

2018

SIVAL 
16-18 januari
Angers, France

IPM Essen
23-26 januari
Essen, Germany

Fruit Logistica
7-9 februari
Berlin, Germany

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem, The Netherlands

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI, The Netherlands