MultiMa

De MultiMa is het meest geavanceerde regelsysteem van HortiMaX. Optimale regeling van het klimaat, watergift en energieverbruik. Flexibel samen te stellen en meegroeiend met het bedrijf.

Frank van Kleef: "We hebben wederom voor de MultiMa van HortiMaX gekozen."

Op het nieuwe 30 ha grote tomatenbedrijf Royal Pride Holland in Middenmeer heeft Van den Ende-Van Kleef wederom voor de MultiMa procescomputer van HortiMaX gekozen. In Made, waar nog 15 ha trostomaten worden geteeld, maakt het bedrijf al jaren naar volle tevredenheid gebruik van deze klimaat-computer. “De computer doet wat hij moet doen, zoals klimaatregelen, watergeven en energiebeheren. Daarnaast heeft de MultiMa een eenvoudig en overzichtelijk bedieningsprogramma waar alle medewerkers mee kunnen werken”, zegt Frank van Kleef, die niet van ingewikkelde bediening van apparatuur houdt.

Lees meer

"Voor klimaatbeheersing is MultiMa een topcomputer."

De JHL Group in Pijnacker houdt zich bezig met veredeling en productie van pot en snijgerbera’s. De totale oppervlakte van 4 ha is verdeeld over drie locaties met ieder een eigen MultiMa procescomputer. Hans Lekkerkerk: "De MultiMa is overzichtelijk door grafieken en tabellen. Hierdoor zie je beter wat je doet. Het klimaat is zo beter te regelen, te sturen en het is makkelijker om in te grijpen waar nodig.” Het watergiftprogramma voor de beregeningsinstallatie en het eb- en vloedsysteem in de rolcontainers werkt volgens de teler super. Daarnaast vindt hij het een voordeel dat bij de watergift de sterkte van de A- en/of B-mestbak aan te passen is, als deze niet voldoende geconcentreerd is. Hierdoor wordt toch de juiste EC meegegeven.

Lees meer

Redstar in Dinteloord: "Dit concept biedt veel potentie"

De locatie van RedStar in Dinteloord is op dit moment zo’n 10 hectare groot. Bram Hendrickx vertelt: “Wij hebben dit concept van de Ultra-Clima® kas gekozen met het oog op de toekomst.“ Hij vervolgt: “Het is essentieel welke klimaatcomputer je kiest. Deze moet de flexibiliteit bezitten om dat allemaal aan te kunnen. Daarom viel onze keuze op de MultiMa van HortiMaX. Enerzijds zijn wij bij RedStar bekend met deze computer. Anderzijds stelde HortiMaX zich erg flexibel op bij de realisatie van dit project.”

Lees meer

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico